zzz---

Este sitio web utiliza 'cookies' para mejorar su experiencia de navegación. Si sigue navegando entendemos que las acepta.

Aceptar Más Información

Apunta't a la nostra newsletter
 
home > Sectors prof. > Alimentació ecológica certificada

Els certificats: com identificar un veritable aliment ecològic

Els certificats: com identificar un veritable aliment ecològic
Moltes persones estan decidides a comprar aliments ecològics perquè són conscients dels seus avantatges. No obstant això, els consumidors solen tenir molts dubtes a l'hora de triar els productes, i els sorgeix el dubte de si en realitat el que es porten a casa són veritables aliments ecològics.

No obstant això, els consumidors compten cada vegada amb més garanties, i en aquest sentit el paper dels certificats ecològics és fonamental. Aquests segells són el millor aval que tenen els consumidors per assegurar-se que el que compren és un aliment 100% ecològic. Tan sols cal fixar-se bé en l'etiquetatge.

En el marc de la Comunitat Europea, hi ha des de l'any 2009 una reglamentació específica que regula la producció i l'etiquetatge dels aliments ecològics, inclòs l'ús dels termes ecològic, orgànic, bio etcètera. D'aquesta manera, s'evita que aquests adjectius s'utilitzin merament com una estratègia de màrqueting.

En aquesta normativa europea, es defineix la producció ecològica en la base de diversos criteris:
  • Pràctiques ambientals amb un alt nivell de biodiversitat
  • Preservació dels recursos naturals
  • Respecte del benestar animal
  • Si es tracta d'aliments processats, almenys el 95% dels ingredients agraris han de ser ecològics.
  • No es permet l'ús d'OMG (organismes modificats genèticament), ni tampoc productes obtinguts mitjançant l'ús OMG com ara pinsos per a animals, productes fitosanitaris, adobs, llavors...
Els aliments que obtinguin aquesta certificació europea, han de portar en el seu envàs el logotip de la Eurofulla. Aquesta unificació és molt important per als consumidors perquè d'aquesta manera no cal conéixer una infinitat de segells.


Gerent: Josep Nabau
Mòbil: 609 22 55 42

Support Tècnic: Miquel Garcia
Mòbil: 626 756 759

 

© 2018 ECO Market Catalunya - Web desenvolupat per Record Developments