zzz---

Este sitio web utiliza 'cookies' para mejorar su experiencia de navegación. Si sigue navegando entendemos que las acepta.

Aceptar Más Información

Apunta't a la nostra newsletter
 
home > Sectors prof. > Casa sana i qualitat de vida

Vius en una casa sana?

Bonica, assequible, lluminosa, ben comunicada… Són els principals aspectes que tenim en compte en buscar un habitatge. Però hi ha un altre valor en el qual no ens fixem i que és molt importància: que la casa sigui sana, per tal que la "salut” de la llar repercuteix en la nostra salut i el nostre benestar.

D’això s’ocupa la biohabitabilitat, que parteix de la geobiologia per procurar cases que garanteixin la qualitat de vida als seus habitants. Per a això, analitza factors com ara les circumstàncies naturals i artificials de l’entorn, els materials emprats en la construcció, la qualitat de l’aire o la il·luminació.

El primer aspecte que valora la biohabitabilitat és l’emplaçament de l’habitatge. Una casa sana triarà un entorn el més natural possible i, sobretot, saludable. Això significa fugir d’elements que causin contaminació ambiental (abocadors o incineradores, per exemple), electromagnètica (línies d’alta tensió o antenes de telefonia mòbil) o acústica; així com de les radiacions naturals.

Una casa sana també evita la contaminació a l’interior produïda, per exemple, per camps electromagnètics o per l’electricitat estàtica. I ho aconsegueix allunyant les fonts que poden provocar aquesta contaminació o realitzant instal·lacions elèctriques correctes.

Tots els elements utilitzats en un habitatge d’aquest tipus han de ser sans, des dels materials de construcció fins a la pintura. També ho haurien de ser els mobles i els objectes de decoració. Per sans s’entén que respectin el medi ambient i no continguin compostos químics potencialment tòxics.

Aquesta última condició s’aplica igualment als productes de neteja per a la llar, amb l’objectiu és garantir la qualitat de l’aire interior. Per a això també es procura renovar l’aire constantment i es purifica fent un extens ús de les plantes.

A més a més, la biohabitabilitat segueix criteris de la bioconstrucció i intenta aprofitar recursos naturals per climatizar la casa: per exemple, instal·lar amplis finestrals per treure el màxim partit a la llum natural o afavorir la ventilació creuada perquè no calgui usar l’aire condicionat. Per tant, un habitatge sa també és ecoeficient.


Gerent: Josep Nabau
Mòbil: 609 22 55 42

Support Tècnic: Miquel Garcia
Mòbil: 626 756 759

 

© 2018 ECO Market Catalunya - Web desenvolupat per Record Developments