zzz---

Este sitio web utiliza 'cookies' para mejorar su experiencia de navegación. Si sigue navegando entendemos que las acepta.

Aceptar Más Información

Apunta't a la nostra newsletter
 
home > Sectors prof. > Moda sostenible i complements

Fundaments de la moda sostenible

En les condicions del model de negoci de la moda sostenible figuren com a criteris fonamentals la conservació dels recursos naturals, el baix impacte ecològic dels materials empleats que han de ser susceptibles d'unir-se posteriorment a la cadena de reciclatge, la reducció de la petjada de carboni i el respecte per les condicions econòmiques i laborals dels treballadors que han participat des de la matèria primera fins al punt de venda.


Criteris sota els quals treballen les empreses de moda sostenible

Alguns d'aquests criteris que tenen en compte les marques de moda sostenible a l'hora de dissenyar, fabricar i comercialitzar els seus productes són:
  • Conservació dels recursos naturals i sota impacte ambiental dels materials necessaris per a la fabricació d'una peça: La majoria de les persones associen la moda sostenible amb la protecció del medi ambient. Però hem de recordar que la moda sostenible va més enllà de la roba ecològica, tenint en compte també aspectes socials.
  • Ocupació de mico-materials i materials compatibles: Això és important perquè les peces amb fibres barrejades, com ara cotó i polièster, són més difícils de reciclar.
  • Eficiència, minimització del consum de productes auxiliars i prevenció de la contaminació: S'ha de tenir en compte, per exemple, la despesa energètica de les fàbriques on es produeix la roba. Igual que cal utilitzar productes lliures de tòxics o minimitzar la contaminació el transport de les peces.
  • Durabilitat de les peces: La roba sostenible ha de ser de qualitat perquè el seu ús pugui prologar en el temps. És fonamental reduir el consum, perquè pel simple fet de necessitar produir menys roba, estem reduint la contaminació i protegint els recursos naturals.
  • Drets laborals i comerç just: La indústria de la moda té un gran impacte econòmic i social arreu del món. Hi ha milers de treballadors els drets han de ser respectats. Igualment el comerç just significa la creació d'una economia en què es produeixi un repartiment més just de la riquesa. L'objectiu és evitar que només hi hagi unes poques empreses enriquides a costa de l'explotació dels treballadors i dels recursos naturals en altres països.Gerent: Josep Nabau
Mòbil: 609 22 55 42

Support Tècnic: Miquel Garcia
Mòbil: 626 756 759

 

© 2018 ECO Market Catalunya - Web desenvolupat per Record Developments